Upgradujte si svůj let na vyšší třídu!

Věděli jste, že většina leteckých společností nabízí upgrade vaší letenky do vyšší třídy několik hodin před odletem za pár korun? Pokud společnostem pořád zbývají volná místa do vyšších tříd (business class, first class), nabízejí cestujícím z economy třídy možnost upgradovat si svou letenku. Cesta v business třídě vás pak místo 60 tisíc korun vyjde například jen na pět!

Tým Umbrella Holiday   |   1. 8. 2018

Ale pozor. Na tento upgrade se musíte sami zeptat, společnosti většinou u check-in přepážky tuto službu automaticky nenabízejí. Najděte si na letišti pobočku vašich aerolinek, a na tuto možnost se informujte, nebo se zeptejte u odbavovací přepážky business třídy.

My jsme ji využili minulý týden u Turkish Airlines, kdy jsme si upgradovali let ze Seychel jen za 250 €. Normální cena business třídy přitom byla přes 80 tisíc.

V business třídě budete mít více prostoru a soukromí, větší limit pro zavazadla, širší výběr jídel a nápojů, lepší servis a u přestupů můžete při čekání využívat letištní salonky. Pro kladné vyřízení vaší žádosti o přesun do vyšší třídy vám určitě pomůže, pokud jste členem věrnostního programu daných aerolinek, pravidelně s nimi létáte, a letenku máte v některé z vyšších knihovacích tříd. Mějte trpělivost. Proces upgrade je často velmi zdlouhavý. Ne vždy uspějete, ale určitě se to jednou podaří.

Pokud se v nejbližší době někam chystáte, zkuste se na letišti o této možnosti informovat, a můžete nám potom z business class poslat fotku. Hodně štěstí!

Přečíst více článků