Do Chorvatska na dovolenou? Naše autobusy vás zavezou až k hotelu! Za ceny od 990 Kč

Chystáte se letos na dovolenou do Chorvatska (ať už suchozemskou nebo jachtařskou) a hledáte možnost, jak se tam pohodlně a hlavně bezpečně dopravit? Umbrella Holiday vám nabízí dopravu až do Splitu, případně Dubrovníku našimi luxusními autobusy. Zastavujeme ve většině letovisek, takže vás dovezeme až na místo vaší dovolené. A pokud bude váš kemp, apartmán či penzion při cestě, vysadíme vás přímo před ním! Zajíždíme také do většiny marín. Zpáteční cesta autobusem je oproti vlaku o celých 12 hodin kratší, a ve srovnání s letadlem je zase levnější, a navíc nemusíte řešit dopravu z a na letiště. A cena? Od 990 Kč!

Tým Umbrella Holiday   |   2. 6. 2020

Odkud a kam vás dovezeme?

Ať už potřebujete dopravit do maríny, kde na vás čeká pronajatá loď, nebo máte v Chorvatsku zaplacený hotel či apartmán, můžete využít dopravu našimi špičkově vybavenými autobusy. Od pondělí do soboty budeme vyrážet z Prahy a přes Brno a Bratislavu mířit do Zadaru, Sukošanu, Biogradu, Pakoštane, Vodice, Šibeniku, Primoštenu, Rogoznice, Seget Donji, Trogiru a Kaštela, přičemž cílovou zastávkou je Split.

Vždy v sobotu pak pokračujeme ze Splitu dál přes Omiš, Baška Vodu, Makarskou a Slano do Dubrovníku. Konkrétní zastávky najdete přehledně v našem vyhledávacím systému níže. Do své cílové destinace se tak dostanete bez zbytečných přestupů a zdržení! Máte v Chorvatsku pronajatou loď? Ve většině zastávek zajíždějí naše autobusy až do maríny. A pokud máte rezervovaný hotel, penzion či dům v některém z letovisek, kterými projíždíme, můžeme vás zavést až přímo k jeho prahu.

Naše autobusy vyjíždějí z Prahy v 17.30. Při zpátečních cestách vyrážíme ze Splitu už v poledne, a v dalších městech tak zastavujeme v brzkých odpoledních hodinách. Po odhlášení z hotelu či vylodění tak nebudete muset čekat na autobus až do noci! Opět přitom platí, že vás můžeme – bude-li to při cestě – vyzvednout přímo u vašeho hotelu. Příjezd do Prahy je pak plánován na brzké ranní hodiny, abychom se vyhnuli kolonám na dálnici. 

alt_text_here

Autobusy Setra jsou nejen komfortní, ale také nejbezpečnější na světě

 

Proč autobusy? Ušetříte čas!

Autobus samozřejmě není jediným dopravním prostředkem, který vás do Chorvatska doveze. Oproti vlaku je ovšem cesta do Zadaru o celých 6 hodin kratší, takže při zpáteční jízdence ušetříte celých 12 hodin – což je celý den na pláži! Cesta letadlem je zase finančně náročnější, navíc jste odkázáni na letový plán, který ne vždy musí ladit s vašimi plány. Výhodou autobusu je i to, že nemusíte řešit dopravu z letiště do jednotlivých letovisek či marín. Do většiny z nich naše autobusy zajíždějí.

Na cesty do Chorvatska jsme nasadili luxusní autobusy značky Setra z kategorie HDH, tedy TopClass – konkrétně jde o vozy Setra 516 HDH a Setra 517 HDH. Tyto autobusy jsou nejen nejbezpečnější na světě, ale navíc jsou i špičkově vybavené. Mají panoramatickou střechu, velkorysý zavazadlový prostor či anatomicky tvarovaná polohovatelná sedadla. Samozřejmostí je automatická klimatizace, wifi, 220 V zásuvky u každého sedadla, toaleta či kávovar.

Oba vozy zajišťují cestujícím maximální komfort po celou dobu jízdy. Při rezervaci přitom můžete vybírat ze sedadel kategorie Comfort class (standardní sedadlo), Premium class (sedadlo s výhledem či lepší pozicí v autobuse) či Business class (tato sedadla nabízejí nejvyšší standard cestování, který zahrnuje i řadu doplňkových služeb). S každou kategorií sedadel se pojí doplňkové služby, kterými si můžete zpříjemnit cestu.

alt_text_here

Panoramatická střecha nabízí  úžasné výhledy

 

Na jaké služby se můžete těšit?

Naší první kategorií sedadel je Comfort class. Již v této základní kategorii se můžete těšit na velmi pohodlná sedadla vysouvací do uliček, k dispozici budete mít po celou dobu cesty připojení k wifi. Pokud si budete přát, můžete si zapůjčit tablet Lenovo 10,1 se zábavním a informačním palubním portálem. Cena za pronájem je 200 Kč na osobu a cestu. Jako doplňkovou službu si můžete také zvolit studenou večeři s nápojem – na výběr bude kuřecí řízek s domácím bramborovým salátem a těstovinový salát s tuňákem a kukuřicí, přičemž k jídlu si budete moci vybrat jeden z nabízených alkoholických či nealkoholických nápojů. Cena je 220 Kč na osobu.

A nakonec můžete využít i nabídku pronájmu stand-up paddleboardu s pádlem a pumpou. Jeho nosnost je 120 kg, je vhodný i pro začátečníky a stojí 2000 Kč za týden (plus záloha 5000 Kč vratná při vrácení). Pokud míříte na jachtu nebo k moři, nemusíte se tak zatěžovat tím, kde si vybavení na vodní sporty pořídíte – předáme vám ho při výstupu z autobusu, a při návratu si ho od vás zase převezmeme.

V ceně jízdenky v Comfort class je standardně jedno zavazadlo do váhy 20 kilogramů. Pokud byste měli zavazadel více, poplatek za každý další kus je 250 Kč/10 EUR a je splatný hotově u řidičů při nástupu do autobusu.  

 

Prémiový zážitek

Pokud chcete cestovat opravdu komfortně, můžete využít naše třídy Premium class či Business class. Cestující v Premium class mohou využít všech výše zmíněných doplňkových služeb, a navíc jim cestu zpříjemní výhled z první řady sedadel či prémiových míst za zadními dveřmi autobusu.

Cestující v Business class pak budou mít k dispozici ta nejlepší místa v autobuse, která jim zajistí větší prostor pro nohy či místo u stolů. Jejich jízdenka již také zahrnuje studenou večeři na palubě, výběr 3 alko či nealko nápojů, ranní kávu i zapůjčení tabletu. V ceně je také převoz hned dvou zavazadel. 

alt_text_here

Na palubě vám nabídneme také občerstvení

 

Kdy a za kolik?

Naši zkušení řidiči vyrazí na první cestu směr Split již 30. června! Ceny jízdenek, ze kterých můžete vybírat, se pak v Comfort class pohybují od 990 Kč za jednosměrnou cestu do Splitu! V Premium class je cenové rozpětí od 1600 Kč, v Business class od 2450 Kč.

Před cestou, prosím, myslete na to, že podmínkou vstupu do Chorvatska je vyplnění vstupního formuláře. Cestující jsou tedy před odjezdem povinni se registrovat. Vyplnit formulář můžete online ZDE

Přemýšlíte o dovolené v Chorvatsku, ale ještě jste si žádnou neobjednali? Vyrazte letos namísto do hotelu na jachtu! U naší sesterské společnosti Umbrella Yacht si můžete vybrat z široké nabídky katamaránů a plachetnic přesně takovou loď, která bude vyhovovat vaší společnosti i rozpočtu. A pokud se chcete trochu inspirovat, podívejte se na jejich blog – najdete tam například článek Dovolená na lodi. Jak vlastně probíhá? nebo Chorvatsko jako top destinace pro plavbu lodí? Rozhodně ano!

Přečíst více článků